ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΨΩΡΙΑΣΗ;

Η ψωρίαση είναι μία χρόνια φλεγμονώδης νόσος. Μπορεί να επηρεάσει ολόκληρο το σώμα, αλλά είναι κυρίως ορατή στο δέρμα1.

Παράλληλα με τις σωματικές επιδράσεις της, η ψωρίαση μπορεί να έχει συναισθηματικό και ψυχολογικό αντίκτυπο, ο οποίος δεν θα πρέπει να υποεκτιμάται2,3.

Πολλοί ασθενείς αντιλαμβάνονται ότι η ψωρίαση επηρεάζει την ποιότητα της ζωής τους.

Εάν αυτή είναι και δική σου εμπειρία, συζήτησε με τον δερματολόγο σου για τον καλύτερο τρόπο αντιμετώπισης1.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΩΡΙΑΣΗ;

Η ψωρίαση είναι μία χρόνια νόσος1. Παρόλο που μέχρι στιγμής δεν είναι ιάσιμη, ο βαθμός στον οποίο κατανοούμε την ψωρίαση εξελίσσεται συνεχώς.

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές θεραπευτικές επιλογές, αλλά επειδή όλοι είμαστε διαφορετικοί μπορεί να χρειαστεί χρόνος μέχρι να βρεθεί η θεραπεία ή ο συνδυασμός θεραπειών που θα έχει αποτελέσματα σε εσένα4.

Ο δερματολόγος σου μπορεί να σε συμβουλέψει για τις διαφορετικές διαθέσιμες επιλογές.

ΠΟΥ ΑΠΟΣΚΟΠΕΙ Η ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ "ZΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟ ΣΟΥ ΚΑΘΑΡΟ ΔΕΡΜΑ";

Η εκστρατεία «Ζήτα από τον δερματολόγο σου καθαρό δέρμα» έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει το ευρύ κοινό και τους ανθρώπους που έχουν ψωρίαση ότι το καθαρό δέρμα μπορεί να είναι ένας εφικτός στόχος, αρκεί να το ζητήσουν από τον δερματολόγο τους.

ΠΟΙΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ;

Η εκστρατεία τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιακής Εταιρείας, φέρει τη στήριξη του Πανελληνίου Συλλόγου Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική αρθρίτιδα «Επιδέρμια» και αποτελεί μια πρωτοβουλία της Novartis Hellas με όραμα και ευθύνη για τον ασθενή.

ΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΣΟ ΣΟΒΑΡΗ ΕΙΝΑΙ Η ΨΩΡΙΑΣΗ ΜΟΥ;

Η βαρύτητα της ψωρίασή σου μπορεί να εκτιμηθεί με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους.

Ο δερματολόγος σου μπορεί να χρησιμοποιήσει κλινικά εργαλεία όπως είναι ο Δείκτης Έκτασης και Βαρύτητας της Ψωρίασης (PASI), ή η Επιφάνεια Σώματος για την εκτίμηση τη βαρύτητας των σωματικών σου συμπτωμάτων (BSA)1,5, αλλά μπορεί να λάβει επίσης υπόψη τον αντίκτυπο της ψωρίασης στην καθημερινή σου ζωή (DLQI)1,6.

ΠΟΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥ ΩΣ ΑΣΘΕΝΗΣ; ΕΧΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΩΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ;

Μάθε περισσότερα σχετικά με τα δικαιώματα σου ως ασθενής.

http://www.dikaiomastinygeia.gr